Hvad er funktionel hjernetræning?

Funktionel Hjernetræning er træning af hjernen på samme måde som en løbetur er træning af kroppen. Overordnet har træningen det formål at udvide og optimere din mentale kapacitet, samt skabe nye forbindelser og styrke hjernens neurale netværk

Du kan få hjælp til træne dine senfølger i hjernen

Vidste du at du ikke behøver have svært fx. at huske og koncentere dig ?  Du kan faktisk genoptræne din hjerne igen. Nogle af disse funktioner i hjernen er blevet påvirket under og efter du har/har haft kræft. Med andre ord er din hjerne kommet ud af form pga. behandlingen. Derfor skal alle disse funktioner trænes igen på den rigtige måde.

Funktionel hjernetræning simulerer de processer hjernen skal bruge til at gøre dette.

Træningen er opbygget således, at der skal være et motorisk element, et sensorisk element og et logisk element. Grunden til dette er, at funktionel hjernetræning er opbygget ud fra det princip, at vi som mennesker ikke kun har en hjerne, der er inden i vores hoveder, men at vi har en hjernen der altid er i samspil med ens krop og omverden, for at løse sin fornemmeste opgave – nemlig at understøtte den adfærd, vi ønsker os. Sagt på en anden måde at få os til lykkes og overleve bedst muligt.

Det er fokuseret træning af hjernen og den evne til at udføre sine opgaver. Træningen er bygget op af forskellige øvelser og udfordringer, hvor sværhedsgraden løbende øges. Øvelserne og intensiteten af træningen er altid tilpasset dig og dine behov. Derfor kan alle deltage.

Det er individuelt, hvad man får ud af træningen. Som udgangspunkt bliver du både styrket i det du i forvejen er god til – samtidig med at du styrkes, der hvor der er udviklingspotentiale.

Når du har været igennem et længere sygdomsforløb og været presset psykisk, kan nogen af de filtre i hjernen, som skal sortere i alle de informationer være ødelagt. Gennem funktionel hjernetræning skabes nye forbindelser og filter i hjernen. Jo flere forbindelser der skabes i hjernen, fremfor at køre ud af de sikre neurale motorveje, jo flere handlingsmuligheder vil vi have, samtidig med at hjernen trænes i sine opmærksomhedsfunktioner.

“Funktionel hjernetræning – det virker! Jeg er blevet meget bedre til at koncentrere mig, have flere bolde i luften og være sammen med andre. At være med i de 12 ugers træningen har gjort, at jeg igen tør tro på, at jeg kan komme tilbage til arbejde, selvom jeg har kognitive følger i min hjerne”  Mia 57  år.

Gennem funktionel hjernetræning kan du styrke din hjerne igen på følgende områder:

 

  • Du bliver bedre til at koncentrere dig og fastholde dit fokus i længere tid
  • Du får lettere ved at have flere bolde i luften og bevare overblikket
  • Du får nemmere ved at løse de udfordringer, du møder
  • Du indlærer bedre
  • Du vil føle dig mere tryg og stole mere på dig selv
  • Du får mere fysisk ro
  • Du har mere energi og motivation
  • Du vil få mere overskud og være fokuseret der, hvor du er

Hvordan kan jeg træne?

Du kan enten træne individuelt, på genoptræningshold eller grundtræningshold. Læs mere om forskellene her

 

Hvor foregår det?

Ved individuel træning aftales tidspunkterne løbende. Det kan enten foregå i Højby om tirsdagen eller i min klinik de øvrige dage. Træning kan også foregå hos dig – dog er timeprisen højere. Se priser her

Hvis du gerne vil træne individuelt, så kontakt mig pr. telefon, så vi kan aftale nærmere.  Se hvordan du kontakter mig her

Holdtræning foregår i Højby eller i Nyborg. Du kan se tidspunkterne her

Uanset hvilket hold du gerne vil gå på,  er du altid velkommen til at ringe og høre nærmere om hvordan hjernetræning kan hjælpe dig på telefon 28199060 eller mail mette@krabek.com

 

 

Du kan booke din tid online her:

 

 

Jeg giver gerne 30 minutters gratis rådgivning til dig, jeg ikke har talt med før.

 

Det gør du blot ved at trykke på knappen herunder:

 

Du er altid velkommen til at kontakte mig her

Send